O AMBULANTI

Ambulanta fizikalne medicine NIKA se bavi lečenjem i rehabilitacijom pacijenata svih starosnih dobi i patologija. Firmu smo osnovali 2004. godine sa već stečenim iskustvom u lečenju i rehabilitaciji pacijenata koji su bili najčešći u ratnim vihorima 90-tih kao i u lečenju vrhunskih sportista-reprezentativaca bivše Jugoslavije, a sada Srbije.

Veliki je broj ljudi kojima je zdravlje narušeno.  Najčešći razlozi zbog čega je tako su prisustvo hroničnih bolest, konstantno svakodnevno bolno stanje ili nastanak povrede.

Svima je zajedničko da im se kvalitet života promenio, najčešće limitirao i svi žele jedno – da se čim pre vrate svom uobičajenom životnom ritmu koji se razlikuje u zavisnosti od potreba i uzrasta. Upravo je to i glavni zadatak zaposlenih u Ambulanti fizikalne medicine NIKA.

Sa ponosom kažemo da smo uspešno lečili i rehabilitovali preko 7000 pacijenata.

KAKO SE POSTIŽU REZULTATI U LEČENJU

Svako izmenjeno zdravstveno stanje iziskuje precizno urađenu dijagnostiku kao i konstatovanje trenutnog zdravstvenog stanja, kako bi pacijenta potpuno i precizno informisali o njegovom zdravstvenom stanju i mogućim načinima lečenja.

Svaki pacijent je od prvog dana aktivni učesnik u procesu lečenja i rehabilitacije.

Sam proces lečenja i rehabilitacije u Ambulanti NIKA iziskuje pre svega stručnost i posvećenost. U svakodnevnom kontaktu sa pacijentima, konstantno se prati zdravstveno stanje, na osnovu kojeg se terapija usklađuje. Time se odnos pacijent – terapeut produbljuje i stiče povernje.

Najčešći prvi terapijski zadatak je otkloniti bol.Upotrebom najsavremenijih aparata koji se koriste kod nas i u svetu, primenjujemo fizikalne procedure tako da bol otklanjamo u najkraćem mogućem roku.

Sastavni terapijski deo je i primena masaža i korišćenje lekovite gline . U Ambulanti NIKA, primenjujemo osam različitih vrsta masaža.

Do sistemskog rešenja zdravstvenog problema se dolazi primenom kineziterapije – medicinskim vežbanjem. Sa kineziterapiskim procedurama se započinje po odstranjenju bola.

Terapiju sprovode viši fizioterapeuti.

D O B R O D O Š L I!

 

ŠTA NAJČEŠĆE LEČIMO

 

vinjeta

UTISCI NAŠIH PACIJENATA

Vladimir Perić
Imam 35 godina i u poslednjih 10ak godina sam u nekoliko navrata koristio usluge, ili bolje reći bio podvrgnut tretmanima, osoblja Ambulante Nika, o kojima imam najpozitivnije mišljenje, a o metodama koje primenjuju imam samo reči hvale. Naime, inspiraciju za ovih nekoliko rečenica dobio sam nakon nedavnog susreta sa određenim zdravstvenim tegobama i uspešnog procesa rehabilitacije u ovoj Ambulanti. Pre svega, želim da napomenem da sam se bukvalno ceo svoj život intezivno bavio sportom i bio veoma fizički aktivan, naravno u rekreativnim okvirima i u meri u kojoj mi to omogućavaju moje profesionalne i druge privatne obaveze (npr. poslednjih 7 ...

detaljnije...

Borkovac Goran

Ovim putem bih hteo da se zahvalim divnim ljudima iz Ambulante NIKA, čijim trudom sam se hvala Bogu, oporavio. Naime, poslednjih nekoliko godina bolujem od išijasa, ali ovo što sam proživeo ovoga leta je bilo najteže do sada. U julu mesecu 2013. godine sam osetio jake bolove u krstima i duž desne noge. Otišao sam kod lekara, dobio injekcije, ali sam nastavio da radim, što je prouzrokovalo pogoršanje, pa sam posle par dana legao u krevet jer nisam mogao da se uspravim niti da se krećem. Krenuo sam na fizikalnu terapiju u Domu zdravlja, ali sam brzo prestao ...

detaljnije...

Rančić Vladimir
Po zanimanju sam profesionalni džudo trener. Pre pet godina operisao sam diskus herniju LS kičme, da bi sada već imao slične problem koje sam imao pre operacije. Osećao sam bol i trnjenje duž cele noge sve do prstiju stopala. Nisam mogao da hodam. Hirurg koji me je operisao mi je objasnio da bi trebalo ponovo na operaciju kako bi otklonio priraslice i ožiljke koji su nastali od prve operacije. A i susedni disk samo što nije pukao. Na preporuku mojih prijatelja došao sam u NIKU. Prvo mi se dopalo to što su mi objasnili ...

detaljnije...

Maja Zorić
Za računarom sedim po 10 sati najmanje svakog dana. Imala sam strašne glavobolje u početku, kasnije mučnine i povraćanja i trnjenje duž ruku. NIKU sam odabrala zbog blizine kuće. Nisam se prevarila. Bol su mi rešili za tri nedelje, a što je najvažnije je to što sam počela redovno da vežbam. Hvala vam i svaka preporuka.

detaljnije...

Marko Kecman
Usled pada sa motora, imao sam ozbiljnu povredu lakta. Posle dve nedelje pogrešne i bezuspešne terapije u državnim ustanovama, nisam mogao pomerati ruku. Tražeći rešenje, naišao sam na sajt ambulante NIKA i na osnovu nekih tekstova odlučio sam da ih posetim.Prvim ulaskom u prostorije ambulante, već sam se osećao bolje jer sam tretiran kao kompletna osoba, a ne samo kao "povređeni lakat". Samo nedelju dana terapije je bilo potrebno da ruku ponovo normalno koristim! Ali tu nije kraj, posle uspešnog prvog tretmana, nastavljeno je sa vežbama i masažom kako bi se sve zalečilo pravilno.Kompletna terapija, prirodan odnos ...

detaljnije...

Pašić Milan
Operisao sam ukrštene veze kolena pre četiri godine. Nisam išao na kineziterapiju posle operacije, tako da nogu u kolenu nisam uspeo da potpuno ispravim. Zbog toga sam često imao upalu tetiva. Upornim vežbama terapeuti Ambulante NIKA dobili su pun obim pokreta. Time je moj problem rešen. Svaka preporuka za stručnost i atmosferu.

detaljnije...

Vlada D.
Pri padu sam polomio ruku iznad ručnog zgloba. Stavili su mi gips i nakon 4 nedelje na kontroli su ustanovili da imam još jedan prelom koji nisu pre toga videli. Od loše postavljenog gipsa nastale su i dekubiti. Mojim mukama nije bilo kraja. Najviše sam se iznervirao po skidanju gipsa kada sam shvatio da ja ne mogu desnom rukom ni malo da se koristim. Svi pokreti su bili neizvodljivi ili vrlo mali. Prsti su mi bili otečeni. Dolaskom u NIKU, prvo što sam promenio stav o mom zdravstvenom stanju. Njihova pozitivnost i stručnost su dali rezultat. Vratio sam se svom ...

detaljnije...

Mitar
Od sveg srca preporučujem stručnost i profesionalnost osoblja Ambulante NIKA. Težak period u mom životu koji je obeležila teška povreda u sobraćajki je premošćen nihovom stručnošću, pozitivnim stavom koji ja nisam imao. Hvala im i za strpljenje.

detaljnije...

Snežana
Zaposleni u Ambulanti NIKA su mi pomogli da trudnoću iznesem bez bola u leđima, oticanja nogu, vedrog duha što je rezultiralo lakim porođajem bez ikavih problema. Njihove vežbe i masaže su fantastični. Njihov pristup je jako pozitivan. Preporuka svim trudnicama.

detaljnije...

Giovanni Maruzzelli
NIKA changed my life. Thank you for new chance.

detaljnije...